HOZTA A KÖTELEZŐT A FRADI


Noha az Európa-bajnoki selejtezők után Nerea Pena ért legkésőbb (a repülőgép késése miatt csak kedden hajnalban) Magyarországra, a legfrissebben, vagy inkább a leggólerősebben a spanyol légiós kezdte az MTK elleni összecsapást. Az első három találatot magára vállalta, igaz, először vezetni így is csak Lukács Viktóriának köszönhetően tudott a Ferencváros , 7-6-nál, csaknem kilenc perc játékot követően.

"Az első félidőtől egyébként nagyjából azt kaptuk, amit várhattunk: lassan és békésen csordogált a meccs, a mieink próbálták „túlpörgetni” a válogatottaknál összeszedett fáradtságot, az MTK pedig nyomás nélkül kézilabdázott. Rengeteg ziccert hibáztunk, vagy Terényi Bianka védett kiválóan, nézőpont kérdése, így az eredmény szoros maradt, kettő-három gólnál többel nem vezettünk. Legalábbis huszonnyolc és fél percen át, aztán a játékrész véghajráját kicsit megnyomtuk, hogy megnyugtató, öt gólos előnnyel vonulhassunk a pihenőre."

A fordulás után az MTK talált először rést a falon, ezt követően viszont hat gólt szereztek a zöld-fehérek  zsinórban, vagyis először nőtt tízre a különbség. Lukács Viktória és Schatzl Nadine villogott leginkább ebben a periódusban, igaz, ez összefüggésben áll a védekezés javulásával is, hiszen a védések, illetve a labdaszerzések után általában ők ketten indul(hat)tak leggyorsabban. Az utolsó negyed órában pedig már szinte mindenki.
Szikora Melinda a kapuban kapta el a fonalat, Marija Jovanovics átlövéseivel szedte szét az MTK védelmét, míg a szélre beálló Faluvégi Dorottya-Márton Gréta páros ott folytatta, ahol Vicáék abbahagyták.

"Könnyed győzelemmel vagyunk túl a bajnokság 18. fordulóján, szerdától pedig készülünk a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre. Ott a keddihez hasonló, baráti légkörű összecsapással nem igazán számolhatunk - sem a Győr elleni elődöntőben, sem a helyosztón.".

Forrás:Fradi.huCikket Írta: Kgergo 2018-03-30 20:02:21