VISSZAVÁGOTT HOLLANDIÁNAK A MAGYAR KÉZILABDA VÁLOGATOTT
Nagy csatában, remekül küzdve a magyar női válogatott egy gólos győzelmet aratott hollandiai Eb-selejtezőjén, így csoportelsőként juthat ki a franciaországi kontinensviadalra, amennyiben hátralévő júniusi mérkőzéseit megnyeri Koszovóban, majd hazai pályán Fehéroroszország ellen. 


Női Eb-selejtező, 7. csoport, 4. forduló:
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 22-23 (12-12)

Eindhoven, játékvezetők: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
HOLLANDIA: Jankovic, Wester (kapusok), Abbingh 8, Amega, Bont, Broch 1, Dulfer, Groot 6, Knippenborg, Malestein 1, Smeets 3, Smits, Snelder, Steenbakkers, van der Heijden 2, van Olphen 1. Szövetségi kapitány: Helle Thomsen.
MAGYARORSZÁG: Kiss É., Bíró, Janurik (kapusok), Faluvégi, Háfra 5, Hornyák D. 1, Karnik, Kisfaludy, Kovács A. 2 (2), Kovacsics 6 (1), Lukács 4, Puhalák 2, Schatzl 1, Sirián 1, Szabó L. 1, Tóth G. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/2, ill. 4/3.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: - Nagyon boldogok vagyunk mindannyian, hiszen ez a hét bebizonyította számunkra, ha mindent beleadunk, küzdünk, és bízunk magunkban, elhisszük, hogy mire vagyunk képesek, akkor a sérülések ellenére bárkit le tudunk győzni! Nagyon sajnáltam a lányokat éppen ezért Győrben, mert nem érdemeltünk vereséget, a mai napon azonban az utolsó pillanatig hittünk benne, hogy győzhetünk, és ez meg is hozta az eredményét, így elérhető közelségbe került a csoportelsőség.

Kovacsics Anikó: - Nagyon boldogok vagyunk! Elfáradtunk a végére, de küzdöttünk, hajtottunk, és sikerült megnyerni a mérkőzést. Kiss Éva fantasztikusan védett, és végre nekünk jött ki jobban a végjáték!

A két csapat csütörtöki, győri mérkőzését (18-19) követően a magyar válogatott a találkozón súlyos sérülést elszenvedő Tomori Zsuzsanna nélkül lépett pályára Eindhovenben telt ház, 6000 néző előtt, ott volt azonban a pályán a nemzeti csapatban debütáló Faluvégi Dorottya, no és persze ezúttal már egyértelműen vezérként Kovacsics Anikó. A találkozó első félidejében az első mérkőzéshez hasonló játékot láthattunk, fej-fej mellett haladtak a csapatok, Kovacsics Anikó jól mozgatta az együttest, többnyire a magyar válogatott vezetett egy góllal, majd a hollandok rendre egyenlítettek, miként az 1. félidő végén is, így döntetlennel zárult a játékrész.


Kiss Éva nagy védései és Háfra, Lukács, majd Kovacsics találatai vezették be a 2. félidőt, Hornyák találatával pedig 16-14-re is vezettünk a 38. perc után. Háfra bátran és eredményesen vállalkozott, Kiss pedig büntetőt is hárított, negyedórával a mérkőzés vége előtt két góllal vezettünk (18-16). Az 51. percben Szabó is betalált, ám ezt követően fordított Hollandia, Kim Rasmussen pedig időt kért. Az 55. percben Kiss Éva 21-21-nél kivédte Groot büntetőjét, amely már a harmadik védett hétméterese volt a magyar kapusnak. Lukács góljával ismét kettő volt a magyar előny, de Groot szemfüles góljával szépítettek a hazaiak, amikor egy perc volt hátra a találkozóból. Puhalák gólja sajnos szabálytalan volt, nem adták meg, így az utolsó támadás joga a hollandoké lett, időkérést követően. Groot ugyan a hálóba talált, előtte azonban már támadó szabálytalanságot fújtak a játékvezetők, a mérkőzés így véget ért, a magyar válogatott pedig egy góllal győzött a vb-bronzérmes otthonában! Az idegenben dobott gólok alapján amennyiben a két csapat között pontazonosság alakul ki a selejtezők végén, a magyar válogatott megnyeri a csoportot, ehhez csupán az szükséges, hogy a mieink Koszovóban és hazai pályán Fehéroroszország ellen is nyerjenek.

A csoport másik mérkőzésén:
FEHÉROROSZORSZÁG-KOSZOVÓ 41-18 (21-9)


A csoport állása: 1. Hollandia 6 p (+40), 2. Magyarország 6 p (+32), 3. Fehéroroszország 4 p (+13), 4. Koszovó 0 p

A csoport 1-2. helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott további programja:
5. forduló, május 30., Pristina: Koszovó-Magyarország

6. forduló, június 2., Kecskemét: Magyarország-FehéroroszországCikket Írta: Kgergo 2018-03-26 23:44:11