"NEM VOLT KÉRDÉS: A FERENCVÁROS KIÜTÖTTE A BALMAZÚJVÁROST"
Joseph Paintsil futballozott, cselezett, és megszerezte első tavaszi gólját a Ferencvárosban... Nem mondhatni, hogy addig számtalan ziccert rontott a hazai csapat, s hogy egyre másra maradtak volna ki a lehetőségek, a húszesztendős futballista nyomban az első ferencvárosi helyzetet gólra váltotta (1–0). A kiesés elől menekülő balmazújvárosiak terve alighanem az volt, hogy minél tovább kihúzzák kapott gól nélkül a bajnoki címre törő zöld-fehérek otthonában, ehhez képest negyedóra sem telt el a mérkőzésből, mikor máris hátrányba kerültek.

Az újonc az első félidőben nem játszott alárendelt szerepet, nem arról szólt a játéka, hogy a tizenhatos előterében tömörült volna, ám a Ferencváros így is sokkal hatékonyabb volt. Mire a csapatok a szünetre vonultak, a mérkőzés nagyjából el is dőlt: a lefújás előtti pillanatokban az addig visszafogott teljesítményt nyújtó Varga Roland büntetőből megduplázta a Ferencváros előnyét (2–0). A szélső önbecsülésének alighanem jót tett a gól, hiszen a válogatott kerettag november 4-e óta nem talált kapuba a bajnokságban, lövése után nem véletlenül szaladt fülig érő szájjal a kispad irányába.

A fordulás utánra egy kérdés maradt: megússza-e újabb kapott gól nélkül a Balmazújváros, vagy a Fradi berámol még néhányat Horváth Ferenc csapatának.

A Dani-show csak ekkor vette kezdetét!

Merthogy a robusztus Böde Dánielt képtelenek voltak tartani a vendégvédők. Az erőcsatár előbb mesterien bólintott a kapuba (3–0) – ezzel három évvel ezelőtti egyéni rekordját állította be, újra három egymást követő NB I-es mérkőzésen talált a kapuba –, majd büntetőt hibázott, végül pedig igazi lesipuskás módjára passzolt a kapuba (4–0), és a lefújás előtti pillanatokban a léc alá bikázott egy beadást (5–0). Élvezte a játékot, minden beívelésnél ott ólálkodott a kapu előterében. Persze, izgulni való ekkor már nem volt, a Balmazújváros a kapuját próbálta őrizni, hiába állt be a hajrára a nagy reményekkel szerződtetett Rudolf Gergely, a vendégek a találkozó ezen periódusában a felezővonalat is ritkán lépték át.

Böde Dániel remek formában kezdte a szezont, a Honvéd elleni dupláját követően a Diósgyőrnek is betalált, ezúttal pedig a Balmazújvárosnak vágott mesterhármast.

A Ferencváros kiütéssel győzött, az újonc balmazújvárosiakat legfeljebb az vigasztalhatja, ebben a szezonban még nem volt vendégcsapat, amely kapott gól nélkül úszta volna meg a Groupama Arénába tett látogatást.

Az immár tízgólos Böde Dániel pedig célba vette a gólkirályi címet…

FORRÁS:NSO
(Fotó: Koncz György)Cikket Írta: Kgergo 2018-03-12 21:27:51