NEM SOK HIÁNYZOTT AZ ÜDVÖSSÉGHEZ
Új vezetőedzővel vágott neki az őszi idény második felének az eddig nulla pontos békéscsabai női kézilabdacsapat. A fiatal mester, Horváth Roland a Budaörs ellen debütált a viharsarki alakulat kispadján. Majdnem sikerrel.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Budaörsi KC 25–27 (16–15)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Altmár Kristóf, Horváth Márton.
Békéscsaba: GYÖRKÖS – Kovács A. 2, VUKALJOVICS 3, Mihálffy, KOVACSEVICS 9 (2), Walfisch 6 (2), Szarka 1. Csere: Popovics (kapus), Zöldi-Tóth 4, Bottó, Gidai. Vezetőedző: Horváth Roland.
Budaörs: SIPEKI – Juhos 4 (1), Hornyák Á. 2, ZSIGMOND V. 3, Pásztor 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 10 (3), Berta B. Csere: Wéninger (kapus), Gerháth F., Ertl 2, Szabadfi 3, Farkas E. 1, Brettner. Vezetőedző: Mihály Attila.
Kiállítások: 10,ill. 4 perc + Juhos ütésért kizárva a 46. percben. Hétméteresek: 5/4, ill 6/4.
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–3; 9. p.: 4–3; 11. p.: 4–6; 15. p.: 8–7; 27. p.: 13–13; 32. p.: 17–15; 48. p.: 20–21; 58. p.: 23–25; 59. p.: 25–25.

Nem a védekezésről fog „elhíresülni” a találkozó első fele, egyik csapat sem arra rendezkedett be, hogy megakadályozza ellenfele támadásait, sokkal inkább a kapusokra hagyták a hárítást. Ez be is vált, a sok gól ellenére sokszor ártalmatlanították az ellenfél lövéseit. Ami viszont örömteli, kellő lendülettel állt bele a találkozóba a korábbi hetekben gyengélkedő Békéscsaba. Bátran vállalkoztak lövésekre, jól váltottak ritmust, és lendületesen játszottak. Új seprű jól seper? Ki tudja. Mindenesetre élvezetesebb derbit hozott a szombat esti összecsapás, mondhatni, rá sem lehetett ismerni a csapatra. Lelkesen küzdöttek, és a védekezést leszámítva, az alsóházi színvonalnál magasabb szintet képviselt az első harminc perc.
Szünet után már kevésbé voltak aktívak a csapatok a gólszerzésben, ami annak is betudható, hogy nagyobb figyelmet fordítottak a védekezésre, miközben a kapusok továbbra is jól muzsikáltak. A folytatásban is felváltva estek gólok és vezettek a csapatok, sokáig nem látszott, hogy a végére merre billen a mérleg. A finisben egyre több hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, látszott, hogy fáradnak a játékosok. Ennek ellenére minden támadásnak egyre nagyobb szerepe volt, amit igazol, hogy két perccel a vége előtt kétgólos hátrányból egyenlített a Békéscsaba, de elég volt újabb egy, az utolsó perc, amikor kettőt kaptak. Összességében egy sokkal harcosabb lila-fehér alakulatot láttunk, mint a korábbi időszakban, amely megérdemelte volna legalább az egyik pontot.

Mestermérleg
Horváth Roland: – A végére elfáradtak a kulcsjátékosok, akik addig nagyon intenzíven mentek előre. De sajnos rövid a kispadunk. A döntetlent megérdemeltük volna.
Mihály Attila: – Elsősorban magunknak tettük szorossá a mérkőzést, mert sok helyzetet kihagytunk, ami majdnem megbosszulta magát. Viszont a hazaiak jól küzdöttek.

( Forrás : bmsextra.hu )Cikket Írta: Kgergo 2017-11-27 13:20:10