"Lesimázták a Fradit a komlói kézisek"Remek játékkal hatgólos győzelmet aratott a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata az FTC ellen hazai pályán, ezzel Kilvinger Bálint együttese továbbra is tartja hatodik helyét a bajnokságban.
 
 

Nagy volt a felhajtás ma délután Komlón a Városi Sportközpontban, hiszen a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata 13.30-tól a Ferencváros együttesét fogadta, méghozzá TV-s meccsen. Ezért volt tehát a szokatlanul korai kezdés, szinte hallottuk is ahogy jó ebédhez jó kézit kívánnak.

Az ellenfél első ránézésre a „kötelező megverni” kategóriába tartozott, hiszen a zöld-fehérek kilenc bajnokijukból mindössze egyet nyertek meg eddig, míg a Komló 5/4-es mutatóval a tabella hatodik helyét foglalta el. A tétje pedig az volt hazai szempontból az összecsapásnak, hogy sikerül-e megszilárdítani a nagyon jól kinéző pozíciót.

Persze ahogyan azért azt sejtettük is, közel sem sétagaloppra emlékeztetett az első bő negyed óra. Az előny ugyan rendre a hazaiaknál volt, olykor még két góllal is meg tudott lépni a Komló, de a Fradi szívós játékkal folyton egyenlíteni tudott. Egészen a 15. percig. Ekkor ugyanis Jerkovicsék 7-5-re elléptek, majd a 7-5-ből nemsokára 10-6 lett. Ezt követően pedig bőven lett volna lehetősége arra a Komlónak, hogy tovább növelje előnyét, de az első félidő utolsó tíz percében túl sok hiba csúszott a hazaiak játékába, így végül a Fradi egyet tudott faragni a szünetre a négyből.

A félidei pihenő pedig érezhetően jót tett Kilvinger Bálint együttesének. Pillanatok alatt ötre nőtt a komlói előny, nagy kár, hogy 15-10-nél Pribanics hiába szerzett labdát, elpuskázta a ziccert. Így a helyett, hogy még jobban ellépett volna a hazai gárda, a Fradi tartani tudta a 4-5 gólos különbséget. Még szerencse, hogy a csereként a kapuba álló Selymes nem egy nagy bravúrral ugrasztotta talpra a szurkolókat. Markovicsék elől pedig állhatatosan dolgoztak azért, hogy legyen meg végre a közte hat. Nem kis munkájuk volt benne, szó se róla, de tíz perccel a vége előtt, 23-17-nél csak összejött a dolog. Aztán, mintha valami láthatatlan súly zuhant volna le a kék-fehérekről – nem, mintha nagyon rá kellett volna görcsölniük a dologra, hiszen így is biztosan vezettek –, szinte azonnal jött az újabb gól, Gebhardt találata után, fővárosi szempontból mínusz hétnél időt is kért az FTC edzője.

Olyan nagyon sokat ez nem segített már a Fradin, igaz a végén még annyira azért futotta a vendégektől, hogy mínusz nyolcról kicsit visszább jöjjenek. Volt ugyan egy pillanat, amikor úgy tűnt, akár a tízgólos győzelem is meglehet a Komlónak, de Jerkovicsék az utolsó öt percben már egy kicsit visszavettek a tempóból – nem neheztelhetünk rájuk emiatt, volt miből visszavenni bőven.

A 28-22-es végeredmény igazság szerint nem is tükrözi teljesen a két csapat közti különbséget, ezen a délutánon ugyanis a Komló a TV-közvetítésnek hála ország-világnak megmutatta, hogy egy nagyon erős csapat. A jelenlegi hatodik hely nagyon jól fest, de ha így folytatja Kilvinger Bálint csapat, lehet, hogy még feljebb jutnak Katzirtzék.

Sport36-Komló–FTC 28-22 (13-10)

Kézilabda-NB I., férfiak, 10. forduló. Komló, 900 néző. V.: Bacs J., Bóna Sz. Komló: Granics – GEBHARDT 4, Obradovics 3, BALÁZS, JERKOVICS 7, Grünfelder, MARKOVICS 5. Cs.: SELYMES (k), SUNAJKO 3, Pribanics 3, LAUFER 3(3), Katzirz, Szkokán. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. FTC: Zernovics – Benis 2, MARCZINKÓ 5, Pál 1, Benmiloud 1, Grebenár 1, Pálos 2(1). Cs.: Tuba Kovács (k), Bali, Pordán 1, Rédai 2, Kocsi, NAGY M. 4(3), Bujdosó 2, Oláh 1. Vezetőedző: Adorján Gábor.

Forrás:bama.hu

 


Cikket Írta: Kgergo 2017-11-27 12:40:28