Az Érdet legyőzve élre állt a Fradi az NB I-benA Ferencváros 32–29-re legyőzte idegenben a korábbi éllovas Érdet, így megőrizte veretlenségét és élre állt a női kézilabda NB I-ben.

K&H NŐI KÉZILABDALIGA, 8. FORDULÓ
ÉRD–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–32 (14–18)
Érd, 2200
néző. V: Herczeg, Südi
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 11 (3), M. GONZÁLEZ 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 2, Klivinyi 6, C. Lassource. Csere: Foggea (kapus), Signaté 1, Tóth G., Gávai 2, Roberts 1, Kiss N. 2. Edző: Szabó Edina
FTC: BÍRÓ – Faluvégi 1, Van Der Heijden 6 (4), KOVACSICS 6 (3), SNELDER 2, Szucsánszki 4, Schatzl Nadine 3. Csere: Szekeres, Pena 3, Mészáros R., Márton 1, Hornyák D. 2, Háfra N. 3, Lukács 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3. 10. p.: 5–4. 20. p.: 9–12. 25. p.: 10–15. 37. p.: 16–19. 42. p.: 19–22. 51. p.: 24–29. 56. p.: 28–30
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/7
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! A csapatunk végig jól küzdött, nem játszott jól, de nagyot küzdött.
Elek Gábor: – Elég baljós előjelekkel érkeztünk a mérkőzésre Jovanovics kiesésével, aztán a bemelegítés alatt Penának is kifordult a bokája, miután szerencsétlenül rálépett valakinek a lábára. Úgy is nézett ki, hogy nem tud játszani, de aztán csak jött, és segített rajtunk. Nagyon fontos győzelmet arattunk, és iszonyatosan nagy betűkkel mondanám ki, hogy csapatként nyertünk ma.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon úgy tűnik, hogy ebben a szezonban is a Győr, Ferencváros, Érd trió dönti el az első három hely sorsát. Hogy melyik együttes hol végez ezen belül, az leginkább azokon a rangadókon múlik, amelyeken ez a három csapat játszik egymással.

Szabó Edina csapata elsősorban saját otthonában képes meglepni a két BL-résztvevőt, így volt ez a múlt idényben is, amikor az Érd 31–30-ra megverte az FTC-t.

Alighanem a visszavágás vágya is fűtötte a mezőny egyetlen veretlen csapatát a forduló előtti listavezető ellen, ám Elek Gábor együttese nem túl jó előjelekkel várta a mérkőzést, Marija Jovanovicson – a zöld-fehérek egyetlen klasszikus átlövőjén – ugyanis kedden porcműtétet hajtottak végre, a találkozó előtti bemelegítésen pedig Nerea Pena bokasérülést szenvedett.

Mindezek ellenére jól kezdett a Fradi, Laura van der Heijden két hetesével, valamint Schatzl Nadine találatával 3–0-ra meglépett. A hazai csapatot Klivinyi Kinga vette a hátára, Pena pedig be tudott szállni ugyan, de láthatóan fájdalommal küzdve játszott – 18 percig lényegében fej fej mellett haladtak a csapatok.

A védekezése viszont nem állt össze egészen a hazaiaknak, Kovacsics Anikó jól mozgatta a társait, Szucsánszki Zita sorra szerezte a gólokat. A hazaiak legrosszabb időszakában csak Katarina Krpezs-Slezákra lehetett számítani.

14–18-as állásról kezdődött a második félidő, amelyben sokáig ugyanabban a mederben folyt tovább a meccs – a Fradi őrizte 3-4 gólos előnyét. A 46. percben már hattal vezetett az FTC (20–26), ám az Érd az utolsó öt percben nagy hajrát indított. A felzárkózást leginkább Bíró Blanka állította meg, aki az egész meccsen a legfontosabb pillanatokban fogott meg egy-egy ziccert.

A Ferencváros 32–29-re győzött, így megőrizte veretlenségét, és az élre is állt. A két csapat a világbajnokság miatt december 30-án lép ismét pályára az NB I-ben.


Forrás:NSO.hu 
Kép:Tumbász Hédi
 

 Cikket Írta: Kgergo 2017-11-15 23:22:34