Lettországi döntetlennel az Eb-re

Lettországi döntetlennel jutott ki az Eb-re a válogatott

 

 

Férfi kézilabda – A hátralévő két selejtezőn egy pontra volt szüksége legjobbjainknak, hogy matematikailag is biztosítsak helyüket a kontinensviadal elitjében, ez a lettek elleni tegnapi mérkőzésen egy utolsó pillanatokban szerzett hétméteres góllal sikerült is.

 

Nehezen pörgött fel a válogatott, mind védekezésben, mind támadásban akadozott a gépezet. A vendéglátók jobban kezdtek, az első percekben felváltva estek a gólok. A félidő felénél magyar emberhátrányban két góllal megléptek a házigazdák, a mieink időkérése után sikerült egyenlíteni, de a vezetést nem tudta átvenni nemzeti csapatunk, szünetre egygólos hátrányban voltunk. A fordulás után sem változott sokat a játék képe, védekezésben ugyan feljavult a válogatott, de támadásban nem volt az igazi. Tíz perccel a vége előtt három góllal mentek a lettek, két perc múlva ez a hátrány egyre csökkent. Három perccel a vége előtt egy Vadkerti labdaszerzést követő találattal utolértük a hazaiakat, majd a kapott gól után Nagy László egalizált ismét. Időkérés után egy kiharcolt hétméteres értékesítésével a magyar válogatott egy ponttal gazdagodva kijutott az Európa-bajnokságra.

 

A 25:25-ös döntetlenhez Nagy László 9, Nagy Kornél 4, Vadkerti Attila 1 találattal járult hozzá.Cikket Írta: Keserulaci 2015-10-07 10:37:03