A világ nyolc legjobb csapata között...

A Világ nyolc legjobb csapata között

 

Férfi válogatott – Magyarország teljesítette a világbajnokság előtt kimondott minimális célkitűzést: a hétfő esti nyolcaddöntőben Lengyelországot legyőzve bejutott a Spanyolországban zajló kézilabda-világbajnokság legjobb nyolc együttese közé.

 

Két hét – nyolc gól!!! Ennyit javult a magyar csapat a lengyelek szembeni legutóbbi találkozás óta. Míg a brnói Újév-kupán az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteni soros ellenfelünkkel szemben, addig a 23. Férfi Kéziladba-Világbajnokság hétfőn késő este Barcelonában megrendezésre kerülő nyolcaddöntőjében a magyar válogatott – soraiban a Med-Sportos Nagy László, Nagy Kornél, Tatai Péter, Vadkerti Attila kvartettel valamint a vésztartalék Liszkai Szilveszterrel – nyolc gól különbséggel valósággal elgázolta Lengyelországot.

A mérkőzést Nagy Kornél bombagólja nyitotta (aki végül kettővel zárt), hogy aztán szépen fokozatosan körvonalazódjon: az együttesek a védekezésre helyezik a fő hangsúlyt. Hatalmas taktikai csata dúlt az első félidőben, a lengyelek nagyon tarthattak Nagy Lacitól, annyira figyeltek rá. A játékrész igen gólszegényre sikeredett (10-9 a mieink javára), a lengyelek néha a szaggatottig kitolt védekezéssel próbálták meg a magyarokat a kapujuktól távolt tartani. Válogatottunk védekezése a 3 találatig Nagy Laci vezérletével már-már tökéletes volt, a második 30 perc legnagyobb kérdése az volt, hogy a feszes védekezést tartva támadásban melyik együttes tud elől hatékonyabbá válni. És amire mi, magyarok vártunk, az megjött: a szünetet követően sikerült átlőni a lengyel falat, a hatékony védekezésből gyors kontrákat vezetve fokozatosan elléptünk ellenfelünktől. Fortuna is velünk volt a mérkőzésen, a kipattanókat sorra sikerült megszerezni. Lengyelország a mérkőzés előrehaladtával fokozatosan elfáradt az eredmény utáni hajszában, így válogatottunk már-már olimpiai formáját idézve 27-19 arányban diadalmaskodva masírozott be a negyeddöntőbe.

 

Érdekesség, hogy a legjobb nyolc között csak európai együttes szerepel.

 

Folytatás január 23-án az Európa-bajnok Dánia ellen.Cikket Írta: Kgergo 2015-10-07 10:20:26