Fehérvári-siker a szerdáról elhalasztott mérkőzésenLejátszotta a szerdáról elhalasztott mérkőzését az MTK a Fehérvár ellen, miután áramszünet miatt 5-6-os állásnál, a 14. percben félbeszakították a mérkőzést. A csütörtökön újrajátszott találkozón a Fehérvár hét találattal győzte le a budapesti együttest.


MTK BUDAPEST-ALBA FEHÉRVÁR KC 25-32 (8-15)
Budapest, játékvezetők: Hargitai, Markó.
MTK: Hlogyik, Terenyi (kapusok), Barna 1, Dakos 2, Gorilska 2, Juhász, Karnik 6, Kovács, Kuti, Mód 4, Sallai, Slakta 2, Stranigg, Szádvári 1, Termány 3, Tóth 4 (1). Edző: Golovin Vlagyimir.
FEHÉRVÁR: Herr O., Mistina (kapusok), Boldizsár, Do 11 (6), Gabina, Gorshenina 9 (1), Hudra, Lavko 1, Májer 1, Mendy 2, Pelczéder 6, Rózsás, Temes 1, Utasi, Zhilinskaite 1. Edző: Deli Rita.
Kiállítások: 6, ill. 14.
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/7.


A Fehérváriak oldalán a következőket olvashatjuk:

A szerdán áramszünet miatt félbeszakadt MTK Budapest-Alba mérkőzést csütörtökön este pótolták a Népfürdő utcában. Egy nappal korábban mindössze tíz percet töltöttek a felek a parketten, csapatunk 6-5-ös vezetésénél hunytak ki a fények a Tromos-csarnokban.  Tóth Eszter gólja nyitotta az ismételt derbit, Gorshenina azonnal válaszolt, szintén a szaggatott vonalról, Mendy révén pedig már vezettünk, 1-2. Mistina bravúrokkal jelentkezett, Nascimento átlövésből növelte előnyünket, aztán betörés után is eredményes volt a brazil szélső. a hazaiak trénere Golovin Vladimir az 5. percben érthetően időt kért, 1-4. Támadásban maradtunk, de a következő akciókat nem fejeztük be sikerrel, igaz, a hazaiak sem. Mendy kapott kétperces büntetést, gólt mégsem kaptunk, mert a védelmi fal jól működött. Pelczéder emberhátrányban növelte az előnyt, Mistina jól védett, ahogy múltak a percek, úgy lett egyre nagyobb az előnyünk. Gorilska révén közelítettek a fővárosiak (3-7), ráadásul Mendy ismét leült két percre pihenni.  Pelczéder megint beköszönt hátrányban, Gorshenina sem tétlenkedett, őriztük 5-6 gólos előnyünket, sőt, növeltük is, az első félidő derekán ismét időt kért Golovin, 4-11. Nascimento kapott kétperces büntetést, majd visszatért, bombagóllal. Igyekeztek a vendéglátók, de nem tudtak faragni a hátrányból, Nascimento a menetrendszerűen – joggal - érkező hétmétereseket módszeresen a léc alá küldte, Mistina fogta a lövéseket, a félidőben 8-15 állt a táblán.
 
Karnik ült le két percre pihenni, mert eltakarította az útból a megiramodó Pelczédert, a büntetőt Nascimento megint a hálóba lőtte, Gorshenina növelte az előnyt, amit a büntetésből frissen visszatérő Karnik csökkentett. Pelczéder gyorsaságát kamatoztatta (10-19), a házigazdák Karnik átlövéseivel igyekeztek tartani a tempót. Pelczéder révén már tízre nőtt a különbség a javunkra, az MTK sikertelenül fejezte be akcióit, mi viszont sikerrel. Termány révén jöttek közelebb a budapestiek, amiben szerepet játszott, hogy kapusuk, Terenyi hirtelenjében három lövést hárított. Ezt tette a folytatásban Mistina is, ismét tízre hízott az előnyünk, a zárás előtt 15 perccel, 15-25. Nascimento magabiztosan lőtte a megítélt büntetőket, nagy rohanás kezdődött, felváltva estek a gólok, a hazaiaknál Karnik volt elemében. Dakos találata után Deli Rita időt kért, 19-27-es állásnál, a folytatásban ismét kialakult a korábban megszokott, kétszámjegyű differencia. Temes talpról volt eredményes, Karnik átlövés után, a hazaiak nem tudtak elmozdulni a tízgólos hátrányból. Köszönhetően annak, hogy jól védekeztünk, valamint az akcióinkat is megfelelő hatékonysággal fejeztük be. A záró percekben vezetőedzőnk lehetőséget adott fiataljainknak, ám a különbség nem csökkent, a hazaiak csak kettős emberhátrányunkat kihasználva jöttek kicsit közelebb. Megérdemelten nyertünk, a lefújáskor 25-32 állt a táblán.
 
Vasárnap 17 órakor a Siófokot fogadjuk.     
 
 
MTK – Alba Fehérvár KC 25-32 (8-15)
Népfürdő utca, 200 néző, vezette: Hargitai, Markó
 
MTK: Terenyi – Slakta 2, Karnik 6, Tóth E. 4 (1), Dakos 2, Termány 3, Szádvári 1. Csere: Hlogyik (kapus), Kovács G., Barna 1, Gorilska 2, Mód 4, Kuti B., Sallai, Stranigg, Juhász E. Edző: Golovin Vladimir
 
FKC: Mistina – Májer K. 1, Nascimento 11 (6), Zhilinskaite 1, Mendy 2, Gorshenina 9 (1), Pelczéder 6. Csere: Herr O. (kapus), Lavko 1, Hudra, Temes 1, Rózsás, Boldizsár, Utasi. Edző: Deli Rita
 
Az eredmény alakulása. 10. perc: 1-6. 15. p.: 3-9. 21. p.: 5-12. 35. p.: 10-19. 46. p.: 15-26. 55. p.: 21-32
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/7
 
Forrás: Albakezi.hu/Horog László , Kéziszövetség
Fotó: Horváth Gyula

 Cikket Írta: Kgergo 2018-05-02 17:40:20